Nadia Zdravkova, Nikoleta Popkostadinova: Създаване и пакетиране на ефективно и ефектно съдържание за тийнейджъри – историята на Loveguide

Continue the discussion

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Published

December 10, 2018

От 3 години Loveguide дава полезни съвети на mainstream тинйеджърите в България как да бъдат здрави и да познават телата си, как да изграждат искрени и пълноценни връзки, да отстояват границите си, да бъдат толерантни към различните и отговорни в отношенията си с околните. Имаме около 2 милиона гледания в канала ни в YouTube, 22 000 абоната и над 200 000 преглеждания на страниците ни на сайта ни, както и проведени часове в училища и различни обучения за над 5 000 деца в 40 училища в цялата страна.
Започнахме с изчерпателен WordPress уебсайт с огромно количество информация и идеята, че съдържанието е кралят – българските тийнейджъри водят всички негативни статистики в Европа, свързани със сексуалното здраве, не защото са по-промискуитетни от връстниците си на континента (започват да правят секс на 16 – по-късно от средното за ЕС), а защото са невежи по тези теми. Учат се от порното и от митове и легенди, които разменят помежду си. Затова ние им предлагаме 100% надеждна, но и много проста, кратка, ясна, приятелски и sex-friendly поднесена информация. “Сексът е супер и всички ние искаме да го имаме в живота си по един положителен начин, но за целта правилата са:…”
Доказахме, че съдържанието и подхода ни работят и не спираме да добавяме нови услуги и продукти, с които да достигаме още по-ефективно до още повече тийнейджъри от цялата страна.
„Най-накрая правилната информация по правилния начин“ е еднозначно положителната обратна връзка, която получаваме от деца, родители, учители, директори на училища и лекари.
В лекцията ни на WordCamp Sofia, в частта сreative writing, blogging and content management, искаме да разкажем за положителния си опит в създаването на атрактивно и ефективно съдържание за mainstream тийнейджърите, как успешно да достигнем до тях и изграждането на активна онлайн (и офлайн) общност за една от най-трудните възрастови групи и уроците за това.
Ще разкажем за успешния си подход в създаването на съдържание, за разпространението и маркетирането му в подходящите канали, с подходящите инструментите и методите. За целта – колко важно е да познаваш добре аудиторията си и, за да можем да й предоставим смислено и полезно за нея съдържание.
Ще поговорим за правилното пакетиране на послания към трудни таргет групи по теми-табу и не на последно място за това какво научихме от създаването на онлайн и офлайн общности от тийнейджъри, родители, учители и други организации.
(Имаме и много цветни примери и истории на тинйеджъри, които ще вплетем в презентацията си, за да илюстрираме и аргументираме това, за което ще говорим.)

Rate this:

Event

WordCamp Sofia 2018 19

Speakers

Nadia Zdravkova 1
Nikoleta Popkostadinova 1

Tags

Loveguide 1

Language

Bulgarian/Български език 74

Download
MP4: Low, Med, High
OGG: Low
Subtitles
Subtitle this video →
Producer
%d bloggers like this: