Language: Dutch/Nederlands

 • Edwin de Kuiper – Complexe platformen met WordPress

  WordCamp Nederland 2022Speaker: Edwin de Kuiper

  May 15, 2023 — Een goed kennisplatform neerzetten is meer nodig dan techniek. Sterker, het begint bij de eindgebruiker, content en structuur van die content. Hoe ontwikkel je nu een goed (complex) digitaal platform.

 • Hoe manage je het beste je projecten én je opdrachtgever?

  WordCamp Nederland 2022Speaker: Christien van de Sande

  November 17, 2022 — Hoe hou je grip op je project, je opdrachtgever en het resultaat? Hoe neem je je opdrachtgever mee in het project en hoe bewaak je je grenzen? En hoe kunnen verschillende projectmethodieken zoals Scrum hierbij helpen?

  Christien legt stap voor stap uit hoe je een succesvol web project binnen tijd en budget kan opleveren.

 • Bert Boerland: Wat WordPress kan leren van Drupal (en vv)

  WordCamp Nederland 2022Speaker: Bert Boerland

  November 17, 2022 — Hoe de geschiedenis van Drupal als bron kan werken voor de toekomst van WordPress.

  Ik wil ingaan over hoe de verschillen zijn ontstaan en wat ons bindt. Ook hoe we samen sterker kunnen worden door elkaar beter te leren kenen en gebruiken en zo opensource en het web beter te maken.

 • Erik Joling: Van WereldProblemen naar WordPress

  WordCamp Nederland 2022Speaker: Erik Joling

  November 17, 2022 — Stijgende zeespiegels, verzuurde oceanen, massale uitsterving van planten- en diersoorten, hittegolven, stortregens, droogte en ga zo maar door. Dit zijn de gevolgen van ons onbewuste misbruik van de aarde. Het zijn gevolgen die we nu al zien, ook hier in Nederland. We zijn met een rap tempo bezig het natuurlijke evenwicht te verstoren. Het evenwicht waarop wij mensen zo goed hebben kunnen gedijen. In ons verlangen naar groei zijn we doorgeschoten en dat raakt de gehele natuur. Ook ons.

  Wat heeft dit te maken met WordPress? Alles! Want alles hangt met elkaar samen. Het heeft te maken met ieder individu, met iedere organisatie en met iedere stukje techniek.

 • Ton Zijlstra: WordPress sites tot IndieWeb alleskunners maken Favorite session: WordPress sites tot IndieWeb alles

  WordCamp Nederland 2022Speaker: Ton Zijlstra

  November 17, 2022 — Vanuit het perspectief van een gewone blogger, die als een thuiskok een beetje met code kan omgaan. Het IndieWeb is een verzameling (W3C) protocollen die je website tot alleskunner maken. Functionaliteit die je van silo’s verwacht, kun je ook zelf toepassen. Uitgangspunt is daarbij je eigen website, die de kern vormt van je online activiteit. Iets posten op Mastodon of Twitter? Dat doe je op je WP site, reacties lezen ook. Inloggen op een platform? Dat doe je met je WP site. Check-ins, idem. Je eigen feed reader, van waaruit je direct kunt reageren? Lezen én schrijven doe je in je WP site. Het Read/Write Web zoals TBL het voor ogen had. Welke bouwstenen zijn er? Wat doen ze voor mij en voor jou? Hoe werkt dat al goed in WordPress, en wat zou er beter kunnen in WordPress? Zodat WordPress een nog sterker baken is op het open Web.

 • Erik van Beek: WordPress portalen en apps bouwen met Gravity Forms, GravityView, Gravity Flow en GravityWP

  WordCamp Nederland 2022Speaker: Erik van Beek

  November 17, 2022 — Wanneer je de mogelijkheden kent van de combinatie van WordPress en Gravity Forms (en populaire Gravity Forms add-ons), dan ben je in staat complexe werkprocessen te digitaliseren, je eigen API-koppelingen in te richten en bijvoorbeeld een SAAS-oplossing, portaal of platform te bouwen voor je eigen bedrijf of klanten.

  Je krijgt in deze presentatie een aantal praktijkvoorbeelden te zien, zoals een subsidieproces (aanvragen, behandelen en beoordelen), een jureringsomgeving en een evenementmanagement omgeving. We nemen je mee langs alle slimme plugins die wij inzetten.

 • Caroline Greven: Van PEBCAK naar communicatiegemak

  WordCamp Nederland 2022Speaker: Caroline Greven

  November 17, 2022 — “PEBCAK: Problem exists between chair and keyboard”: oftewel, de gebruiker doet iets wat niet werkt en jij mag aan je klant uitleggen dat het niet aan de software ligt.

  Techniek als verbindende factor in plaats van obstakel: jij zorgt voor meer begrip tussen gebruiker en developer. Dit leidt tot vooruitgang en wellicht een klant voor het leven?

 • Idelma Rust: Converteer meer websitebezoekers in klanten

  WordCamp Nijmegen 2019Speaker: Idelma Rust

  January 7, 2020 — Je krijgt aardig wat bezoekers op je website elke maand, toch zie je maar een klein percentage converteren in leads en prospects. Hoe kan dit beter? Video is helemaal anno 2019. Door video in te zetten voor je business vergroot je de kans significant dat je bezoekers omzet naar leads en uiteindelijk klanten. Tijdens deze talk leer ik je hier alles over.

 • Paul van Buuren: Toegankelijke website? Begin bij de basis: woorden en HTML

  WordCamp Nijmegen 2019Speaker: Paul Van Buuren

  January 7, 2020 — De basis voor een goede website wordt gevormd door betekenisvolle HTML en de juiste woorden. Aan de hand van praktijkvoorbeelden legt Paul uit hoe je in elke fase van een ontwerpproces te maken hebt met toegankelijkheidsvragen. Niet alleen je HTML moet kloppen, ook je kleuren en je woorden. De keuzes die je in het begin maakt voor teksten hebben een bepalende invloed op het ontwerp. Soms is “Geen daden, maar woorden” beter.

 • Marit Vervaart: Hoe schrijf je een SEO-tekst anno 2019?

  WordCamp Nijmegen 2019Speaker: Marit Vervaart

  January 7, 2020 — De laatste jaren is er enorm veel veranderd op het gebied van SEO. Wat een aantal jaar geleden nog zorgde voor topposities in Google werkt nu juist averechts. Google wordt slimmer, het algoritme wordt continu geüpdatet en de concurrentie wordt groter. Hoe schrijf je een goede SEO-tekst anno 2019? In deze talk vertel ik over de laatste trends op het gebied van SEO-copywriting en deel ik praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt.