Language: Dutch/Nederlands

 • Rogier Gigengack: Samenwerken werkt beter

  Rogier Gigengack: Samenwerken werkt beter

  WordCamp Utrecht 2017Speaker: Rogier Gigengack

  December 25, 2017 — Door samen te werken kun je vermenigvuldigen. Vanuit de praktijk en een pragmatische visie zal ik de mensen uitleggen waarom samenwerken beter werkt.

 • David de Boer: WooCommerce 2020

  David de Boer: WooCommerce 2020

  WordCamp Utrecht 2017Speaker: David de Boer

  December 21, 2017 — Waar gaat het heen met WooCommerce? Wat zijn de (waarschijnlijke) plannen van Automattic met ’s werelds grootste eCommerce pakket en wat betekent dit voor jou? Wordt WooCommerce een pakket in-the-cloud, onderdeel van wordpress.com, vertienvoudigen de prijzen van WooCommerce extensies, worden updates eenvoudiger?

  Op basis van gesprekken op de wandelgangen en het extrapoleren van signalen en hints gaan we met veel natte vinger werk nadenken over de waarschijnlijke richting waarin WooCommerce zich zal ontwikkelen. Dus, niks is zeker, maar we proberen wel met verstand vooruit te kijken.

 • Wendie Huis in 't Veld: Een WordCamp talk voorbereiden

  Wendie Huis in ‘t Veld: Een WordCamp talk voorbereiden

  WordPress Meetup AntwerpSpeaker: Wendie Huis in ‘t Veld

  October 24, 2017 — Iedereen heeft een verhaal. Ook jij.
  Het delen van je verhaal heeft veel voordelen, bijvoorbeeld:

  + Je kunt laten zien wat jouw expertise is aan een (grote) groep mensen
  + Je kunt jouw kennis, vaardigheden, ervaringen en inspiratie doorgeven aan anderen.
  + Je leert nieuwe mensen kennen.
  + Je zelfvertrouwen groeit.

  WordPress meetups en WordCamps zijn de ideale plek om te beginnen met het vertellen van je verhaal. Op bijeenkomsten met gelijkgestemden snapt iedereen hoe spannend het kan zijn om voor de groep te staan. Ze zitten er om jouw verhaal te horen. Niet om je ten onder te zien gaan. Ze luisteren aandachtig, willen van je leren en moedigen je aan.

  Om een verhaal te mogen vertellen op een Meetup of WordCamp moet je de organisatoren er van overtuigen dat jij een goed verhaal hebt. Dat klinkt moeilijker dat het is. Vanavond maak je een begin met je aanmelding voor WordCamp Antwerpen. Als uitgangspunt gebruiken we een template en tijdens een aantal oefeningen ga je op zoek waar jij een verhaal over zou kunnen vertellen.

  Naast een verhaal is het handig als je beschikt over een aantal vaardigheden om je verhaal goed over te brengen. Niemand is geboren als goede spreker. Goed spreken bestaat uit het kennen van de trucs en oefening. Vanavond leer je een aantal trucs die je helpen om je verhaal te structureren en hoe je zelfverzekerd en goed voorbereid aan je verhaal begint. Oefenen kan thuis maar in de regio zijn er ook verschillende meetups met oefenplekken voor first-time-speakers.

 • Michelle Foolen: Hoe voorkom je veel gemaakte SEO fouten?

  Michelle Foolen: Hoe voorkom je veel gemaakte SEO fouten?

  WordCamp Nijmegen 2017Speaker: Michelle Foolen

  October 19, 2017 — Het hebben van een mooie website betekent niet dat je automatisch ook veel bezoekers hebt. Hierbij komt SEO als tak van sport kijken. Hoe kun je je website het beste optimaliseren zodat je goed gevonden wordt in Google? In deze lightning talk worden veel gemaakte SEO fouten besproken en tips gegeven die je rankings aanzienlijk kunnen verbeteren.

 • Wendie Huis in ’t Veld: Pagebuilder Galore

  Wendie Huis in ’t Veld: Pagebuilder Galore

  WordCamp Nijmegen 2017Speaker: Wendie Huis in ‘t Veld

  October 15, 2017 — Aaah, Pagebuilders.
  Voor veel developers een doorn in het oog voor veel gebruikers een ware uitkomst.
  In deze talk leg ik precies uit wat een pagebuilder is, wat je er mee kunt en hoe je een pagebuilder het beste kunt gebruiken. Ook vertel ik over de risico’s, de meest gemaakte fouten en wat je vooral niet met een pagebuilder moet proberen. Persoonlijk heb ik een behoorlijke hoeveelheid pagebuilders getest en de resultaten daarvan deel ik natuurlijk ook graag.

 • Kees Lamper & Saskia van Klaarbergen: Van niets naar…. Nederlands grootste familytravelblog in 3 jaar!

  Kees Lamper & Saskia van Klaarbergen: Van niets naar…. Nederlands grootste familytravelblog in 3 jaar!

  WordCamp Nijmegen 2017Speaker: Kees Lamper & Saskia van Klaarbergen

  October 15, 2017 — Aan een blog beginnen zonder enige kennis van WordPress en zonder kennis van bloggen en SEO. Dat klinkt als: ‘een leuke hobby’. Niets is minder waar. Saskia van Klaarbergen wist in 3 jaar tijd KidsErOpUit.nl uit te bouwen tot het grootste familytravelblog van Nederland. In haar presentatie neemt ze jullie mee op de weg die ze heeft afgelegd. Ze vertelt over bloggen met een team, over keuzes in content, community opbouwen en de eerlijke cijfertjes. Maar dat doet ze niet alleen. Kees Lamper van Lamper Design is haar steun en toeverlaat voor het technische gedeelte van de website. Hij vertelt hoe het als WordPress-specialist is om met bloggers te werken. Over rare vragen, samenwerken op afstand en tips voor het gebruik van WordPress voor blogs.

 • David de Boer: Van nul naar duizend, het eerste jaar van een WordPress plugin als zakcentje

  David de Boer: Van nul naar duizend, het eerste jaar van een WordPress plugin als zakcentje

  WordCamp Nijmegen 2017Speaker: David de Boer

  October 15, 2017 — Kun je als WordPress specialist beginnen met een WordPress plugin en daar binnen een jaar een fijne extra inkomstenbron aan overhouden? Jazeker, en tijdens deze presentie laat ik je ALLE ins en outs zien. We bespreken zowel het ontwikkelen van een compleet nieuwe plugin alsook het overnemen van een plugin op de WordPress repository (die niet meer ontwikkeld wordt door de vorige eigenaar).

  Van idee en vooronderzoek tot realisatie. We kijken naar het toevoegen van de plugin aan de WordPress Plugin repository en wat daar de eisen
  voor zijn. Marketing komt aan bod, uitbesteden van ontwikkeling, testen van nieuwe ideeen en meer. En dit op basis van mijn eigen ervaring, die echt geresulteerd heeft in een leuk extra zakcentje.

 • Brecht Ryckaert: Speeding Up WordPress

  Brecht Ryckaert: Speeding Up WordPress

  WordCamp Nijmegen 2017Speaker: Brecht Ryckaert

  October 15, 2017 — In deze talk gaan we over de mogelijke oorzaken van een trage front- en/of backend in WordPress. We nemen de tools door waarmee we de vertraging kunnen analyseren en vervolgens gaan we bekijken welke optimalisaties er kunnen worden uitgevoerd. Dit zowel binnen WordPress (plugins en best practices), binnen de bestandsstructuur van de webserver en door middel van extra lagen (cachingservices).

 • Theo van der Zee: Conversie Optimalisatie voor Websites met Weinig Verkeer

  Theo van der Zee: Conversie Optimalisatie voor Websites met Weinig Verkeer

  WordCamp Nijmegen 2017Speaker: Theo van der Zee

  October 14, 2017 — Je kunt nu twee kanten op (welke met real-life voorbeelden en bijpassende tools in de presentatie zullen worden uitgewerkt):

  1) Niet geadviseerd: zorgen dat je toch kunt gaan A/B testen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inzetten van SEA of SEO om je aantal conversies per maand te verhogen. Ook kun je denken aan een lagere significantie grens, varianten achter elkaar (in plaats van naast elkaar) neerzetten, grote veranderingen per keer proberen, een focus op micro conversies, etc.

  2) Wel geadviseerd: jezelf eerst richten op methodes die ook bij minder verkeer werken. Dit zijn bijvoorbeeld user testing, expert reviews en surveys. Ook je web analytics data of gegevens voortkomende uit mouse tracking of formulier analyse kunnen hier erg inzichtelijk zijn. Hoewel het verzamelen van deze bevindingen niet per se voldoet aan de wetenschappelijke normen, brengen ze vaak wel kritieke pijnpunten aan het licht. Zeker ook door meerdere van deze onderzoekstechnieken te combineren, kun je een redelijk stabiele bron van verbeteringen samenstellen. Overigens is het zo dat ook websites met veel verkeer sowieso vanuit gedegen vooronderzoek hun variaties zou moeten bepalen, waardoor deze methodes bruikbaar blijven wanneer het aantal conversies is gegroeid.

 • Remkus de Vries: Welke WordPress plugins en thema’s kun je vertrouwen, hoe zit dat precies?

  Remkus de Vries: Welke WordPress plugins en thema’s kun je vertrouwen, hoe zit dat precies?

  WordCamp Nijmegen 2017Speaker: Remkus de Vries

  October 14, 2017 — Een presentatie over op welke manier je kunt bepalen de juiste keuzes te nemen als het gaat om welke WordPress plugin, welk thema of welke andere WordPress gerelateerde dienst dan ook. Ik ga uitleggen waar je op moet letten voor de verschillende onderdelen en op welke manier je gebruik kunt maken van je omgeving (de al bestaande WordPress Community).