Language: Dutch/Nederlands

 • David de Boer: Online verkopen met WordPress, zonder WooCommerce

  David de Boer: Online verkopen met WordPress, zonder WooCommerce

  WordCamp Rotterdam 2018Speaker: David de Boer

  April 27, 2018 — Een advocatenkantoor wil zijn populaire white papers voortaan als betaalde ebook aanbieden, een bakker wil zijn broodjes online verkopen en een populaire “feel good” spreker wil kaartjes verkopen voor zijn nieuwste seminar.

  Dan installeren we toch WooCommerce!? Nee!

  Het is helemaal niet nodig om voor iedere eCommerce vraag een traditionele webwinkel plugin in te zetten, dat is vaak onnodige “overkill”! Schiet je mis met hagel of ben jij die slimme scherpschutter die in een keer raak schiet?

  Wij gaan tijdens deze presentatie “out of the box” denken. We bespreken aan de hand van praktische voorbeelden hoe verschillende WordPress plugins gebruikt kunnen worden om online verkoop systemen op te zetten.

  Voorbeelden die wellicht beter zonder traditionele webwinkel plugin kunnen:

  iDEAL donaties ontvangen voor een goed doel
  Online kaartjes verkopen voor een evenement
  Een ebook verkopen en laten downloaden
  Een klein aantal producten te koop aanbieden
  Aanmelden voor een cursus en direct betalen
  Het is de bedoeling dat door het gebruik van de beste oplossing voor jou situatie, je tijd en geld bespaart. Niet alleen tijdens het opzetten van het verkoop systeem, maar ook tijdens het gebruik en onderhoud.

 • Wouter van de Velde: Don't call us, we'll call you

  Wouter van de Velde: Don’t call us, we’ll call you

  WordCamp Rotterdam 2018Speaker: Wouter van de Velde

  April 23, 2018 — Als je je eigen bedrijf hebt, weet je waar ik het over heb: Je hebt niet genoeg contact met je klanten. En als je al contact hebt met je klanten, zijn de gesprekken saai en vol misverstanden. Hoe zorg je ervoor dat de gesprekken een toegevoegde waarde zijn voor jou en jouw klanten? In deze presentatie zal ik je een aantal technieken leren die je kan gebruiken om de gesprekken met bestaande en nieuwe klanten naar een hoger niveau te tillen.

 • Team Yoast: The Yoast of [your website]?

  Team Yoast: The Yoast of [your website]?

  WordCamp Rotterdam 2018Speaker: Team Yoast

  April 18, 2018 — Natuurlijk ben je trots op je website. Je hebt er immers veel tijd, geld, bloed, zweet en tranen in gestoken. Je website is niet alleen je visitekaartje. Je inkomen hangt er (deels) vanaf. En daarom wil je natuurlijk een zo goed mogelijke website!

  In deze interactieve paneldiscussie geven vier Yoast-experts feedback op websites van mensen uit het publiek. Elke website krijgt een paar minuten tips, tricks en complimenten, zodat we zoveel mogelijk sites kunnen bekijken samen.

  Dus wil je dat jouw site beter wordt qua SEO, conversie, sales en UX, laat je website dan Yoasten tijdens WordCamp Rotterdam!

 • Mark Jansen: Multilingual WordPress, The hoe und pourquoi

  Mark Jansen: Multilingual WordPress, The hoe und pourquoi

  WordCamp Rotterdam 2018Speaker: Mark Jansen

  April 17, 2018 — Een meertalige WordPress website opzetten. Hoe doe je dat, wat komt er bij kijken en waar moet je vooral ook op letten en mee oppassen.

  In deze presentatie zet ik veelgebruikte en minder gebruikte oplossingen uiteen, behandel plugins die je kunt gebruiken en leg uit wat volgens mij de beste manier is om een goede meertalige website op te zetten.

 • Bas van der Lans: Digitale Slagkracht met WordPress: Van Visitekaartje naar Verkoopmachine

  Bas van der Lans: Digitale Slagkracht met WordPress: Van Visitekaartje naar Verkoopmachine

  WordCamp Antwerp 2018Speaker: Bas van der Lans

  April 3, 2018 — Of je nu aannemer of uitvaartondernemer bent, en of je nu mayonaise, rollators of kinderwagens produceert of auto’s, taarten, bh’s of EHBO-cursussen verkoopt; als je je website inzet als visitekaartje dan mis je de kansen van nu.

  Oriëntatie voor bijna iedere aankoop – B2B én B2C – start digitaal. Ben je daar niet waardevol? Dan is de kans groot dat deze potentiële klant niet voor jou kiest.
  Aan de hand van aansprekende voorbeelden neemt Bas je mee. Tijdens de workshop breng je je marketing en salesfunnel in kaart en je maakt een actieplan om van jouw site in 2018 een verkoopmachine te maken die serieus gaat bijdragen aan je leads en omzet.

  De Digitale Slagkracht Methode is de blauwprint voor meer omzet in het digitale tijdperk met WordPress, inclusief de tools en WP Plugins die je kan gebruiken om morgen aan de slag te gaan.

  De workshop is erop gericht om met WordPress jouw bedrijf te doen groeien.

  Presentation Slides »

 • Jens De Beule: WordPress 4 Education

  Jens De Beule: WordPress 4 Education

  WordCamp Antwerp 2018Speaker: Jens De Beule

  April 3, 2018 — De bedoeling van mijn talk is onder de toeschouwers brengen dat WordPress verder gaat dan alleen vrije tijd en professionele websites. In vele scholen wordt het platform ook gebruikt voor eindwerken, projecten etc. op scholen.

  Presentation Slides »

 • David de Boer: Trends in online betalingen: van donaties tot abonnementen

  David de Boer: Trends in online betalingen: van donaties tot abonnementen

  WordCamp Antwerp 2018Speaker: David de Boer

  April 2, 2018 — Klik, een product in je winkelwagen, afrekenen en dan afwachten. Dat is zo enorm saai!

  Als je tegenwoordig een webwinkel wilt bouwen of runnen en ook nog de concurrentie voor wilt blijven, moet je je onderscheiden op creatievere manieren dan met een standaard winkeltje en een kortingscode op je FaceBook page.

  Tijdens deze presentatie kijken we naar ontwikkelingen die webwinkels een edge geven ten opzichte van hun concurrenten, en we focusen ons op hoe innovaties in online betalingen nieuwe vormen van online shoppen mogelijk maken.

  Abonnementen, in het Engels: recurring payments, zijn helemaal hot en ingeburgerd in Amerika, maar lijken in Nederland nog in de kinderschoenen te staan. Hoe implementeer je die in jou webwinkel? Welke plugins heb je nodig? Met welke betaal partner kun je in zee?

 • Aytac Kokus: Hoe gebruik je cron voor WordPress

  Aytac Kokus: Hoe gebruik je cron voor WordPress

  WordCamp Antwerp 2018Speaker: Aytac Kokus

  April 2, 2018 — The goal is to enlighten the viewers about the workcycle of a cronjob and the different options in WordPress.

 • Toon Van de Putte: Krijg meer inzicht in je data met SQLite en Sequel Pro

  Toon Van de Putte: Krijg meer inzicht in je data met SQLite en Sequel Pro

  WordCamp Antwerp 2018Speaker: Toon Van de Putte

  April 2, 2018 — There are lots of tools out there to manage your site’s data from within wp-admin. Maybe you spend a lot of time in Excel or with csv’s to prepare data for import, or you write complicated php code to do one-off data manipulation tasks. Sequel Pro (OSX only) and SQLite (Windows, OSX) make a lot of this work easier and simpler, and leverage the power of SQL.

  Presentation Slides »

 • Jaime Martínez: A modular approach to WordPress theme development

  Jaime Martínez: A modular approach to WordPress theme development

  WordCamp Antwerp 2018Speaker: Jaime Martínez

  March 30, 2018 — Bij Level Level hebben we te maken met websites die schaalbaar en flexibel moeten zijn. Tijdens het ontwikkelen van een maatwerkproject willen we een goede basis neerzetten, zodat wijzigingen eenvoudig doorgevoerd kunnen worden en uitbreidingen gebruik kunnen maken van de bestaande onderdelen. Door enkele richtlijnen aan te houden zorgen we ervoor dat we het technisch gezien bij omvangrijke projecten allemaal op een rijtje houden. Denk hierbij aan methodes zoals Object Georiënteerd Programmeren, BEM (CSS) en technieken zoals Twig templating (Clarkson). Dit allemaal zonder het contact met WordPress te verliezen.

  Ons doel is om websites op te leveren van hoge kwaliteit welke schaalbaar, stabiel en eenvoudig te onderhouden zijn. Dit resulteert in diverse projecten zoals Autotaalglas, Business Insider Nederland, ABN AMRO Financial Focus, Kansfonds of SOMO.

  De klant blij, wij blij.

  Presentation Slides »