Language: Dutch/Nederlands

 • Olaf Lederer: Een beter checkout proces voor je WooCommerce webshop

  Olaf Lederer: Een beter checkout proces voor je WooCommerce webshop

  WordCamp Nijmegen 2018Speaker: Olaf Lederer

  January 14, 2019 — Een klant die vroegtijdig je website verlaat is jammer, maar gebruikelijk. Een klant die de website verlaat, tijdens de laatste stap van het checkout process, is zeer frustrerend. Toch gebeurt dit vaak als klanten niet eenvoudig een bestelling kunnen doen. Het standaard checkout process van WooCommerce kan irritant zijn voor klanten, wanneer zij onbewust nogmaals een nieuw account proberen aan te maken. Dit gebeurt bijvoorbeeld als bestaande klanten de website niet meer herkennen. Een melding dat het account reeds bestaat kan afleidend en storend zijn voor de conversie op de checkout pagina! Voor een van mijn klanten heb ik een betere oplossing voor het login/registratie proces ontwikkeld. Deze zal ik tijdens mijn presentatie bespreken. Het proces is gebaseerd op de functionaliteit, zoals deze wordt gebruikt in grote shops (zoals Coolblue en Bol.com). De kans is groot dat deze oplossing ook voor jouw webshop gunstig is.

 • Nina Rosa Juffermans: Copywriting - zo laat je je websitebezoekers doorlezen

  Nina Rosa Juffermans: Copywriting – zo laat je je websitebezoekers doorlezen

  WordCamp Nijmegen 2018Speaker: Nina Rosa Juffermans

  January 14, 2019 — In deze presentatie ga ik:
  – Veelgemaakte fouten in copywriting uitlichten en oplossen, zowel qua stijl als spelling
  – Het belang van goede copywriting benadrukken
  – Doelgroepgericht schrijven toelichten
  – Praktische tips voor goede copywriting geven

 • Niels de Blaauw: Een analyse van onderbelichte risico’s van informatielekken in WordPress

  Niels de Blaauw: Een analyse van onderbelichte risico’s van informatielekken in WordPress

  WordCamp Nijmegen 2018Speaker: Niels de Blaauw

  January 14, 2019 — Bij zo ongeveer elke WordCamp krijgen we een aantal goedbedoelde security adviezen te horen, zoals ‘update je plugins’, ‘kies een sterk wachtwoord’ en ‘verander de standaard admin-username’. Ik analyseerde 66.000 van de grootste WordPress sites om te zien hoe goed we naar o.a. dat laatste advies luisteren. Tipje van de sluier: het kan, (en moet), beter. De volgende spreekpunten komen aan bod: – Wat kunnen we leren van de gebruikersnamen van 66.000 WordPress websites – Wat houdt het lekken van informatie in, waar wordt informatie gelekt en wat zijn de gevolgen daarvan. – Een overzicht van veelgehoorde adviezen, de reden achter deze adviezen en hoe ze effectief te implementeren. – Implicaties van deze gelekte informatie met betrekking tot privacy regelgeving als GDPR.

  Presentation Slides »

 • Michaël Hompus: Je WordPress site hosten bij Microsoft? Are you serious?

  Michaël Hompus: Je WordPress site hosten bij Microsoft? Are you serious?

  WordCamp Nijmegen 2018Speaker: Michaël Hompus

  January 14, 2019 — Veel mensen zullen Microsoft en WordPress niet in één zin noemen. Toch biedt Microsoft Azure als public cloud allerlei mogelijkheden om een WordPress site te hosten. Bijvoorbeeld IaaS (Infrastructure as a Service) oplossingen met Virtual Machines en Virtual Machine Scale Sets. Of PaaS (Platform as a Service) oplossingen zoals Web Apps, Web Apps met Containers of misschien wel een full blown managed Kubernetes Cluster. In deze sessie krijg je een introductie van Microsoft Azure, de verschillende architecturen van de oplossingen, de mogelijke kosten, en de voor- en nadelen. Na deze sessie kan je zelf je eerste WordPress site met behulp van Microsoft Azure hosten.

  Presentation Slides »

 • Jaime Martinez: Een modulaire aanpak bij website-ontwikkeling

  Jaime Martinez: Een modulaire aanpak bij website-ontwikkeling

  WordCamp Nijmegen 2018Speaker: Jaime Martínez

  January 10, 2019 — Bij Level Level hebben we te maken met websites die schaalbaar en flexibel moeten zijn. Tijdens het ontwikkelen van een maatwerkproject willen we een goede basis neerzetten, zodat wijzigingen eenvoudig doorgevoerd kunnen worden en uitbreidingen gebruik kunnen maken van de bestaande onderdelen. Door enkele richtlijnen aan te houden zorgen we ervoor dat we het technisch gezien bij omvangrijke projecten allemaal op een rijtje houden. Denk hierbij aan methodes zoals Object Georiënteerd Programmeren, BEM (CSS) en technieken zoals Twig templating (Clarkson). Dit allemaal zonder het contact met WordPress te verliezen. Ons doel is om websites op te leveren van hoge kwaliteit welke schaalbaar, stabiel en eenvoudig te onderhouden zijn. Dit resulteert in diverse projecten zoals Autotaalglas, Business Insider Nederland, ABN AMRO Financial Focus, Kansfonds of SOMO. De klant blij, wij blij.

  Presentation Slides »

 • Irene Strikkers: Wat taalwetenschappers kunnen betekenen voor jouw SEO

  Irene Strikkers: Wat taalwetenschappers kunnen betekenen voor jouw SEO

  WordCamp Nijmegen 2018Speaker: Irene Strikkers

  January 9, 2019 — Bij een taalwetenschapper denk je misschien aan iemand die veel talen spreekt en een goed taalgevoel heeft. Ik zal niet ontkennen dat een beetje taalgevoel handig is bij het vertalen van WordPress, maar taalwetenschappers kunnen ook op een ander gebied veel bijdragen: op het gebied van SEO. SEO gaat namelijk voor een groot deel over zoekwoorden, leesbare content schrijven, en een goede interne linkstructuur. Aan de hand van die drie onderwerpen, laat ik zien dat een taalwetenschapper veel meer voor jou kan betekenen dan ervoor zorgen dat de WordPress-backend vertaald is naar het Nederlands.

  Presentation Slides »

 • Caroline Geven: Het belang van testen – oftewel - waarom ik het leuk vind om jouw code te slopen

  Caroline Geven: Het belang van testen – oftewel – waarom ik het leuk vind om jouw code te slopen

  WordCamp Nijmegen 2018Speaker: Caroline Geven

  January 6, 2019 — De meeste developers die ik ontmoet, hebben een hekel aan testen en alles wat daaraan gerelateerd is. Bugs fixen is simpelweg niet zo leuk als het bouwen van geweldige features. Hoewel het absoluut noodzakelijk is om features te hebben die jouw product de moeite waard maken, wil niemand een plugin of theme gebruiken dat volzit met bugs.

  Elk development team heeft op zijn minst één teamlid nodig dat ervan houdt de boel te slopen. Ik was die persoon voor een lange tijd. In deze talk leg ik uit hoe ik features test, hoe ik bugs reproduceer en hoe ik ervoor zorg dat onze releases voldoen aan onze standaarden. Aan het eind van deze talk kijk je met een andere blik naar het belang van testen en jouw rol in dit proces.

 • Brecht Ryckaert: WordPress schalen op een klein budget

  Brecht Ryckaert: WordPress schalen op een klein budget

  WordCamp Nijmegen 2018Speaker: Brecht Ryckaert

  January 6, 2019 — Voor grote festivals gebruikt men zware setups met veel servers, ondersteund door grote budgetten… Echter heeft slechts een beperkt percentage toegang tot de budgetten nodig om zwaar te gaan schalen. Het gros van de sites trekt namelijks slechts enkele weken of dagen per jaar een piekbelasting. En laat net die piekbelasting net te veel zijn voor je shared hostingpakket… In deze talk neem ik jullie mee op onderzoek en gaan we samen ontdekken hoeveel traffiek/bezoekers je kan accomoderen met een maandbudget van enkele tientjes. Hiervoor kijken we naar database replicatie (via het naar mijn mening zwaar ondergewaardeerde HyperDB), caching strategiëen en andere tweaks.

  Presentation Slides »

 • Martin Kuipers: Intelligentie vs Intentie

  Martin Kuipers: Intelligentie vs Intentie

  WordCamp Noord-Nederland 2018Speaker: Martin Kuipers

  November 30, 2018 — “Als mensheid zijn we op een bijzonder punt in de geschiedenis aangekomen. Je zou kunnen stellen dat technologisch écht alles mogelijk is, dat we écht alles kunnen maken, als we er maar tijd en geld in steken. Kort door de bocht: dit brengt een hoop verantwoordelijkheid met zich mee: veel futurologen zijn het met elkaar eens dat er een groot risico is dat één van onze volgende uitvindingen het einde van de mensheid zou kunnen betekenen…
  Intelligentie komt steeds meer buiten ons te liggen. Ontwerpkeuzen worden door algoritmen gedaan. Productie laten wij over aan robots. Ik geloof dat de wereld ons hart dan ook hard nodig heeft…
  Graag neem ik iedereen die zelf ontwerpt, bouwt en werkt aan of met het internet mee in een verhaal over technologie, en geef ik je een denkmodelletje waarmee je een innovatief idee of product verder kunt brengen dan ‘just because we can!’.

 • David de Boer: Online verkopen met WordPress, zonder WooCommerce

  David de Boer: Online verkopen met WordPress, zonder WooCommerce

  WordCamp Rotterdam 2018Speaker: David de Boer

  April 27, 2018 — Een advocatenkantoor wil zijn populaire white papers voortaan als betaalde ebook aanbieden, een bakker wil zijn broodjes online verkopen en een populaire “feel good” spreker wil kaartjes verkopen voor zijn nieuwste seminar.

  Dan installeren we toch WooCommerce!? Nee!

  Het is helemaal niet nodig om voor iedere eCommerce vraag een traditionele webwinkel plugin in te zetten, dat is vaak onnodige “overkill”! Schiet je mis met hagel of ben jij die slimme scherpschutter die in een keer raak schiet?

  Wij gaan tijdens deze presentatie “out of the box” denken. We bespreken aan de hand van praktische voorbeelden hoe verschillende WordPress plugins gebruikt kunnen worden om online verkoop systemen op te zetten.

  Voorbeelden die wellicht beter zonder traditionele webwinkel plugin kunnen:

  iDEAL donaties ontvangen voor een goed doel
  Online kaartjes verkopen voor een evenement
  Een ebook verkopen en laten downloaden
  Een klein aantal producten te koop aanbieden
  Aanmelden voor een cursus en direct betalen
  Het is de bedoeling dat door het gebruik van de beste oplossing voor jou situatie, je tijd en geld bespaart. Niet alleen tijdens het opzetten van het verkoop systeem, maar ook tijdens het gebruik en onderhoud.