Language: Greek/ελληνικά

 • Γνωριμία με την ομάδα Training

  Γνωριμία με την ομάδα Training

  April 1, 2023 — Αν ενδιαφέρεστε να συνεισφέρετε στην ομάδα Training και δεν ξέρατε πως, τότε αυτή είναι μια καλη ευκαιρία για να γνωρίσετε την ομάδα Training.

  Θα μιλήσουμε για τη στρατηγική, τις προτεραιότητες, αλλά και τους στόχους της ομάδας για περισσότερο περιεχόμενο στα Ελληνικά.

  Τέλος θα δούμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συνεισφέρετε ως μέλος της ομάδα του Learn.wordpress.org κι οχι μόνο.

  Presentation Slides »

 • Thanos Papavasileiou: Design Principles for WooCommerce Projects

  WordCamp Thessaloniki 2019Speaker: Thanos Papavasileiou

  June 15, 2020 — Σε αυτή την ομιλία, ο Θάνος πρόκειται να μοιραστεί μερικές πρακτικές συμβουλές για μια σωστή WooCommerce User Experience. Από τη σελίδα προορισμού έως το check out, αυτές οι οδηγίες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε καταστήματα που προσελκύουν το χρήστη.

  In this talk, Thanos is going to share some practical hints & tips for a proper WooCommerce User Experience. From landing page to check-out, these guidelines will help you build stores that convert.

  Presentation Slides »

 • Fotis Routsis: Custom Post Types, Post Meta, Custom Taxonomies – Η καρδιά του σύγχρονου WP

  WordCamp Thessaloniki 2019Speaker: Fotis Routsis

  June 15, 2020 — Η καρδιά των σύγχρονων υλοποιήσεων σε WordPress στηρίζεται στην βέλτιστη αξιοποίηση των Custom Post Types, Post Meta και Custom Taxonomies. Σκοπός της παρουσίασης ειναι να κάνει ενα σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στα τρία και μέσω εύκολων παραδειγμάτων να βοηθήσει τον χρήστη στην ορθή επιλογή λύσεων που στηρίζονται στα άνωθι.

  The heart of modern WordPress implementations is to make the most of Custom Post Types, Post Meta and Custom Taxonomies. The purpose of the presentation is to make a clear distinction between the three and through easy examples to help the user in choosing the right solutions based on the above mentioned.

  Presentation Slides »

 • Smaro Maroglou: Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ creative και development στον κόσμο του WordPress

  WordCamp Thessaloniki 2019Speaker: Smaro Maroglou

  June 15, 2020 — Παρά την ευελιξία και ευκολία στη χρήση που χαρακτηρίζει τη πλατφόρμα του WordPress, συχνά παρατηρούνται λάθη κατά την διαδικασία της υλοποίησης μιας εφαρμογής, σε επίπεδο απαιτήσεων, σχεδιαστικών και λειτουργικών επιλογών. Τα λάθη αυτά αφορούν συνήθως στη συνεργασία των ομάδων σχεδιασμού και προγραμματισμού. Και οι δύο ομάδες συμβάλλουν στη δημιουργία της εφαρμογής και διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά έχουν διαφορετικά σύνολα δεξιοτήτων, εργάζονται σε διαφορετικά αντικείμενα κι έχουν διαφορετική νοοτροπία. Καθώς αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα που κοστίζει χρόνο και χρήμα στην εταιρία αλλά και στον πελάτη, έχουμε αναπτύξει, και προτείνουμε, μια σειρά από καλές πρακτικές, χρήσιμα εργαλεία και οδηγούς για την «γεφύρωση του χάσματος», αποσκοπώντας σε ένα σωστό και οργανωμένο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των ομάδων σχεδιασμού και προγραμματισμού. Αυτές οι πρακτικές, βελτιώνουν το εργασιακό περιβάλλον, ενισχύουν την ανεμπόδιστη ροή διαδοχής των έργων και, τελικά, βελτιστοποιούν την εμπειρία των τελικών χρηστών.

  Despite the versatility and ease of use that characterizes the WordPress platform, errors are often encountered in the process of implementing an application, at the level of requirements, design and operating options. These mistakes are usually in the cooperation of the planning and implementation teams. Both teams contribute to the creation of the application and play a very important role, but they have different sets of skills, work on different objectives and have a different mentality. As this is an important topic that costs time and money to the company and to the customer, we have developed, and we propose, a set of good practices, useful tools and guides for “bridging the gap”, aiming at a proper and organized framework of cooperation between the planning and implementation teams. These practices improve the work environment, enhance the unobstructed flow of projects and ultimately optimize the end-user experience.

  Presentation Slides »

 • Βαγγέλης Παπαϊωάννου: Headless WordPress

  WordCamp Athens 2019Speaker: Βαγγέλης Παπαϊωάννου

  September 19, 2019 — “Ανάπτυξη ιστοσελίδων με τη χρήση του GatsbyJS (static site generator) και του WordPress ως data source, git + deployment στο Netlify.Ασφαλή, πραγματικά γρήγορα και SEO optimized websites / PWA.
  – Τι είναι και ποια τα οφέλη του JAMstack
  – Τι είναι τα Static generators, εισαγωγή/παρουσίαση στο/του – GatsbyJS
  – Netlify CDN
  – GraphQL / Rest API
  – Headless WordPress
  – GatsbyJS + React + WordPress
  – Οφέλη και case studiesΘα υπάρχει repository με το κώδικα καθώς και demo website. “

  Presentation Slides »

 • Πελαγία Καραϊλή: 5+1 τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις του WooCommerce e-shop σας

  WordCamp Athens 2019Speaker: Πελαγία Καραϊλή

  September 19, 2019 — Οι πλατφόρμες WordPress και WooCommerce χαρακτηρίζονται από ευελιξία και ευκολία στη χρήση. Ένα από τα πλεονεκτήματά τους είναι η δυνατότητα να προσαρμόζονται επάνω τους πολλά και διαφορετικά εργαλεία, τα οποία μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες συλλογής, καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων τα οποία θα βοηθήσουν το digital marketing της εταιρείας σας, θα αυξήσουν τις πωλήσεις σας και θα βελτιώσουν την εμπειρία του καταναλωτή. Ουσιαστικά θα δούμε το WooCommerce μέσα από τα μάτια του marketeer.

  Presentation Slides »

 • Εξυπηρέτηση Πελατών: τρόποι επικοινωνίας και επίλυση προβλημάτων

  WordCamp Athens 2019Speaker: Nastia Kolomoytseva

  September 19, 2019 — Η Εξυπηρέτηση Πελατών παίζει μεγάλο ρόλο μέσα σε μια επιχείρηση, είναι το κλειδί επιτυχίας. Σωστή εξυπηρέτηση των πελατών, θα βοηθήσει να θέσετε τις προσδοκίες και να επιλύστε τυχών προβλήματα που θα έχουν οι πελάτες με τα προϊόντα/υπηρεσίες που παρέχετε. Καθώς, μέσα από την διερεύνηση αναγκών των πελατών θα γίνει συνεχής βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών/προϊόντων που προσφέρετε.

  Presentation Slides »

 • Νάντια Ρόδη: All about Blogging

  WordCamp Athens 2019Speaker: Νάντια Ρόδη

  September 19, 2019 — Στην παρουσίασή της Νάντιας Ρόδη Αll about Blogging θα γίνει μια περιγραφή για το πως μπορεί κάποιος να αρχίσει το δικό του blog , τι πρέπει να προσέξει και γιατί πρέπει να ακολουθεί τους SEO κανόνες.

  Presentation Slides »

 • Νικόλαος Διονυσόπουλος: Βαρέθηκα πια να σε χακάρουν!

  WordCamp Athens 2019Speaker: Νικόλαος Διονυσόπουλος

  September 19, 2019 — Ο Νίκος έχει δει τον ιστοχώρο σου. Και σε έχουν χακάρει. Πάνω από μία φορές. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν έχεις κανένα τεράστιο αποτύπωμα στο Internet. Είναι τα πάντα ανασφαλή; Είναι απάντηση ο μηδενισμός; Ή μήπως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά και μπορείς κι εσύ να προστατέψεις τον ιστοχώρο σου και τον ιστοχώρο του πελάτη σου χωρίς να φας τα νιάτα σου και χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία;

  Presentation Slides »

 • Στέλλα Κάσδαγλη: Περιεχόμενο δεν είναι μόνο το SEO

  WordCamp Athens 2019Speaker: Στέλλα Κάσδαγλη

  September 19, 2019 — Το περιεχόμενο δεν ήταν ποτέ εύκολο – τώρα όμως χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο από αυτό και πολύ πιο συχνά. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε περιεχόμενο που κάνει τη διαφορά, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο μία τεχνικά άρτια υποδομή; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε μέσα στον καταιγισμό των λέξεων και των εικόνων, ακόμα κι αν δεν ήμασταν ως τώρα ειδικοί; Και, εδώ που τα λέμε, γιατί; Μια πρακτική παρουσίαση από τη Στέλλα, γύρω από το τι θέλουμε να πούμε, σε ποιον και με ποιον τρόπο – ώστε να μας ακούσουν όσο το δυνατόν πιο πολλοί.

  Presentation Slides »