Language: Greek

 • Βαγγέλης Παπαϊωάννου: Headless WordPress

  Βαγγέλης Παπαϊωάννου: Headless WordPress

  WordCamp Athens 2019Speaker: Βαγγέλης Παπαϊωάννου

  September 19, 2019 — “Ανάπτυξη ιστοσελίδων με τη χρήση του GatsbyJS (static site generator) και του WordPress ως data source, git + deployment στο Netlify.Ασφαλή, πραγματικά γρήγορα και SEO optimized websites / PWA.
  – Τι είναι και ποια τα οφέλη του JAMstack
  – Τι είναι τα Static generators, εισαγωγή/παρουσίαση στο/του – GatsbyJS
  – Netlify CDN
  – GraphQL / Rest API
  – Headless WordPress
  – GatsbyJS + React + WordPress
  – Οφέλη και case studiesΘα υπάρχει repository με το κώδικα καθώς και demo website. “

  Presentation Slides »

 • Πελαγία Καραϊλή: 5+1 τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις του WooCommerce e-shop σας

  Πελαγία Καραϊλή: 5+1 τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις του WooCommerce e-shop σας

  WordCamp Athens 2019Speaker: Πελαγία Καραϊλή

  September 19, 2019 — Οι πλατφόρμες WordPress και WooCommerce χαρακτηρίζονται από ευελιξία και ευκολία στη χρήση. Ένα από τα πλεονεκτήματά τους είναι η δυνατότητα να προσαρμόζονται επάνω τους πολλά και διαφορετικά εργαλεία, τα οποία μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες συλλογής, καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων τα οποία θα βοηθήσουν το digital marketing της εταιρείας σας, θα αυξήσουν τις πωλήσεις σας και θα βελτιώσουν την εμπειρία του καταναλωτή. Ουσιαστικά θα δούμε το WooCommerce μέσα από τα μάτια του marketeer.

  Presentation Slides »

 • Εξυπηρέτηση Πελατών: τρόποι επικοινωνίας και επίλυση προβλημάτων

  Εξυπηρέτηση Πελατών: τρόποι επικοινωνίας και επίλυση προβλημάτων

  WordCamp Athens 2019Speaker: Nastia Kolomoytseva

  September 19, 2019 — Η Εξυπηρέτηση Πελατών παίζει μεγάλο ρόλο μέσα σε μια επιχείρηση, είναι το κλειδί επιτυχίας. Σωστή εξυπηρέτηση των πελατών, θα βοηθήσει να θέσετε τις προσδοκίες και να επιλύστε τυχών προβλήματα που θα έχουν οι πελάτες με τα προϊόντα/υπηρεσίες που παρέχετε. Καθώς, μέσα από την διερεύνηση αναγκών των πελατών θα γίνει συνεχής βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών/προϊόντων που προσφέρετε.

  Presentation Slides »

 • Νάντια Ρόδη: All about Blogging

  Νάντια Ρόδη: All about Blogging

  WordCamp Athens 2019Speaker: Νάντια Ρόδη

  September 19, 2019 — Στην παρουσίασή της Νάντιας Ρόδη Αll about Blogging θα γίνει μια περιγραφή για το πως μπορεί κάποιος να αρχίσει το δικό του blog , τι πρέπει να προσέξει και γιατί πρέπει να ακολουθεί τους SEO κανόνες.

  Presentation Slides »

 • Νικόλαος Διονυσόπουλος: Βαρέθηκα πια να σε χακάρουν!

  Νικόλαος Διονυσόπουλος: Βαρέθηκα πια να σε χακάρουν!

  WordCamp Athens 2019Speaker: Νικόλαος Διονυσόπουλος

  September 19, 2019 — Ο Νίκος έχει δει τον ιστοχώρο σου. Και σε έχουν χακάρει. Πάνω από μία φορές. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν έχεις κανένα τεράστιο αποτύπωμα στο Internet. Είναι τα πάντα ανασφαλή; Είναι απάντηση ο μηδενισμός; Ή μήπως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά και μπορείς κι εσύ να προστατέψεις τον ιστοχώρο σου και τον ιστοχώρο του πελάτη σου χωρίς να φας τα νιάτα σου και χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία;

  Presentation Slides »

 • Στέλλα Κάσδαγλη: Περιεχόμενο δεν είναι μόνο το SEO

  Στέλλα Κάσδαγλη: Περιεχόμενο δεν είναι μόνο το SEO

  WordCamp Athens 2019Speaker: Στέλλα Κάσδαγλη

  September 19, 2019 — Το περιεχόμενο δεν ήταν ποτέ εύκολο – τώρα όμως χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο από αυτό και πολύ πιο συχνά. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε περιεχόμενο που κάνει τη διαφορά, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο μία τεχνικά άρτια υποδομή; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε μέσα στον καταιγισμό των λέξεων και των εικόνων, ακόμα κι αν δεν ήμασταν ως τώρα ειδικοί; Και, εδώ που τα λέμε, γιατί; Μια πρακτική παρουσίαση από τη Στέλλα, γύρω από το τι θέλουμε να πούμε, σε ποιον και με ποιον τρόπο – ώστε να μας ακούσουν όσο το δυνατόν πιο πολλοί.

  Presentation Slides »

 • Ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα (Woocommerce/ERP/Application)

  Ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα (Woocommerce/ERP/Application)

  WordCamp Athens 2019Speaker: Χρυσάφης Ναθαναηλίδης

  September 19, 2019 — Θα μιλήσουμε για το WooCommerce REST API που μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το WordPress ως κεντρικό κανάλι διανομής της επιχείρησης μας καθώς και τη δυνατότητα για τη διασύνδεση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος με τo σύστημα ERP και τις εφαρμογές για φορητές συσκευές.Στη παρουσίαση θα αναλύσουμε τους λόγους που ένα ηλεκτρονικό κατάστημα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης (ERP). Τέλος, θα δούμε τα πλεονεκτήματα καθώς και τα μειονεκτήματα του WP REST API και κατ’ επέκταση της πλατφόρμας του WordPress ως κεντρικό κανάλι διανομής.

  Presentation Slides »

 • Φωτεινή Βαβίτσα : Copy a Writing that Sells.

  Φωτεινή Βαβίτσα : Copy a Writing that Sells.

  WordCamp Athens 2019Speaker: Φωτεινή Βαβίτσα

  September 12, 2019 — “Σε αυτή την παρουσίαση η Φωτεινή θα καλύψει σημαντικά σημεία κλειδιά που είσαι ελεύθερος στη συνέχεια να κλέψεις και να δεις τα κείμενά σου να γίνονται επίδοξοι αντιπρόσωποι των στόχων στον κόσμο που του διαδικτύου. Εύκολα, άμεσα και απλά, όπως κάθε WordCamp παρουσίαση που σέβεται τον εαυτό της.

  Αλήθεια, γνωρίζεις πως το περιεχόμενο μίας σελίδας μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει; Ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά που μετατρέπουν κάθε απλό άρθρο σε ένα περιεχόμενο-διαμάντι που κάνει τον επισκέπτη να πει: “Δείξε μου αμέσως την επόμενη κίνηση!”; “

  Presentation Slides »

 • Παναγιώτης Συνετός: Debugging με το Xdebug

  Παναγιώτης Συνετός: Debugging με το Xdebug

  WordCamp Athens 2019Speaker: Παναγιώτης Συνετός

  August 26, 2019 — “Η παρουσίασή του, δεν θα είναι ακριβώς παρουσίαση, αλλά περισσότερο live coding στο πως να χρησιμοποιηθεί το Xdebug για να κάνουμε debug τα projects μας. Η όλη παρουσίαση θα γίνει με τη χρήση του Local της Flywheel και θα περιγράψει

  -πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το Local,
  -πώς να μεταφερθούν production sites στο Local για να γίνει το development
  -πώς να ενεργοποιηθεί το Xdebug και πώς γίνεται το debugging στο PHPStorm, χωρίς τη χρήση var_dump και die (θα παρουσιάσει real life scenario από ένα bug που χρειάστηκε να διορθώσω για πελάτη μου)
  -πώς να γυρίσετε εύκολα εκδόσεις PHP/DB/Webserver
  -πώς να δημιουργήσετε καινούρια sites στο local και παρουσίαση των blueprints (έτοιμα WordPress installations, με συγκεκριμένα themes/plugins για να ξεκινήσει το development γρηγορότερα) “

 • Γιάννης Οικονόμου: WP-CLI: Unleash the power

  Γιάννης Οικονόμου: WP-CLI: Unleash the power

  WordCamp Athens 2019Speaker: Γιάννης Οικονόμου

  August 26, 2019 — Το WP-CLI είναι το standard command line εργαλείο του WordPress σήμερα.
  Στην ομιλία θα δούμε γιατί το WP-CLI αποτελεί ένα σημαντικό ατού στο toolstack του WordPress και πώς μπορεί να μας λύνει τα χέρια για πλήθος καθημερινών εργασιών σε κάθε WordPress Project.
  Θα παρουσιάσουμε σημαντικές δυνατότητές του, τις ευκολίες που μας προσφέρει, τα οφέλη από την αξιοποίησή του στο performance και στο workflow μας, αλλά και ευκαιρίες αυτοματισμών που πλέον μας ανοίγονται με τη χρήση του.