Ton Zijlstra: WordPress sites tot IndieWeb alleskunners maken Favorite session: WordPress sites tot IndieWeb alles

Continue the discussion

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Published

November 17, 2022

Vanuit het perspectief van een gewone blogger, die als een thuiskok een beetje met code kan omgaan. Het IndieWeb is een verzameling (W3C) protocollen die je website tot alleskunner maken. Functionaliteit die je van silo’s verwacht, kun je ook zelf toepassen. Uitgangspunt is daarbij je eigen website, die de kern vormt van je online activiteit. Iets posten op Mastodon of Twitter? Dat doe je op je WP site, reacties lezen ook. Inloggen op een platform? Dat doe je met je WP site. Check-ins, idem. Je eigen feed reader, van waaruit je direct kunt reageren? Lezen én schrijven doe je in je WP site. Het Read/Write Web zoals TBL het voor ogen had. Welke bouwstenen zijn er? Wat doen ze voor mij en voor jou? Hoe werkt dat al goed in WordPress, en wat zou er beter kunnen in WordPress? Zodat WordPress een nog sterker baken is op het open Web.

Rate this:

Event

WordCamp Nederland 2022 22

Speakers

Ton Zijlstra 1

Language

Dutch/Nederlands 76

Download
MP4: Low, Original
Subtitles
Subtitle this video →
%d bloggers like this: