Consells per crear una web multiidioma en WordPress

Continue the discussion

Published

May 9, 2023

WordPress no és, de base, multiidioma. És a dir, permet configurar-lo en un idioma o altre, però no dóna l’opció que una web pugui servir contingut en diversos idiomes. Per tant, cal buscar alguna extensió que ens ho permeti.

Hi ha diversos plugins per fer-ho. Destacaria les següents: WPML, Polylang i TranslatePress. D’aquests, Polylang i TranslatePress són els únics que tenen una versió gratuïta (amb limitacions).

En la xerrada, em centraré a explicar a grans trets les diferències entre aquests dues extensions i en quin context pot ser millor utilitzar-ne un o un altre. També tocaré el tema de la traducció de les “metadades” de les imatges. A més, si hi ha temps, faré algunes recomanacions pel que fa a temes que siguin compatibles amb extensions multiidioma, ja que en algun cas, m’he trobat problemes de rendiment.

Finalment, un altre punt que vull tractar són les implicacions que suposa tenir una web multiidioma. En el meu cas, significa gairebé duplicar o triplicar el temps que hi dedico i, per tant, crec que és molt important ser conscient del cost afegit quant al manteniment.

Presentation Slides »

Rate this:

Event

WordCamp Barcelona 2023 33

Speakers

Montse Estañol 1

Language

Catalan/Català 23

Download
MP4: Low, Original
Subtitles
Subtitle this video →
Producer
%d