Language: Bulgarian/Български език

 • Петя Пандулева-Биковска: Как пораснах с блога си – и блогът ми с мен
 • Николай Кръстев: 15+ Мита за WordPress

  Николай Кръстев: 15+ Мита за WordPress

  Wordcamp Plovdiv 2019Speaker: Николай Кръстев

  June 26, 2019 — Чували ли сте от време на време как някои хора говорят, че WordPress е несигурна платформа, защото е с отворен код, или че е подходяща само за блог, а не за фирмени сайтове или онлайн магазини, или че е с ниско качество, тъй като е безплатна, или че не може да се оптимизира добре… С тази лекция ще развенчая тези и други митове и ще разкажа за добрите практики у нас и по света по всяка една от точките.

 • Диан Танков: WordPress поглед встрани от коденето

  Диан Танков: WordPress поглед встрани от коденето

  Wordcamp Plovdiv 2019Speaker: Диан Танков

  June 25, 2019 — През призмата на моя сборно почти 10 годишен професионален и непрофесионален опит, откакто за пръв път се запознах с WordPress, ще разкажа как може всеки, дори и да не е Developer, да се занимава с WordPress, да допринася за развитието му, да е активна част от WordPress Community-то, да започне работа в топ WordPress агенция, да помага на хората да разрешават техните WordPress казуси. Как WordPress и Community-то могат да ти дадат тласък в живота или да те изправят когато падаш? Как работата с WordPress може да бъде истинско забавление? Как да се развиваш като WordPress power user? И как работата с хора от WordPress Community-то се превръща в удоволствие.

 • Ванина Иванова: WordPress for Marketers: Whether, Why and How?

  Ванина Иванова: WordPress for Marketers: Whether, Why and How?

  Wordcamp Plovdiv 2019Speaker: Ванина Иванова

  June 25, 2019 — Ванина Иванова е убедена, че всеки маркетолог трябва да включи WordPress в арсенала си с инструменти за работа. В лекцията си тя ще ви даде осем (от много) причини да използвате платформата за маркетинговите си нужди.

 • Ismail Ismail: Accessibility - what is it?

  Ismail Ismail: Accessibility – what is it?

  Wordcamp Plovdiv 2019Speaker: Ismail Ismail

  June 25, 2019 — Достъпност … web достъпност – какво представлява и защо е нужна?

 • Николай Чочев: Как да изградим успешен онлайн магазин на WordPress

  Николай Чочев: Как да изградим успешен онлайн магазин на WordPress

  Wordcamp Plovdiv 2019Speaker: Николай Чочев

  June 13, 2019 — Ще бъдат представени основните и най-важни плъгини и стратегии, нужни за успешното изграждане на един онлайн магазин на WordPress, най-важни стъпки за маркетингово развитие на магазина, последвани с реални маркетинг примери от 10 годишния ми опит в изграждането на уеб сайтове и онлайн магазини и накрая ще се завърши с няколко бързи трика за бърза SEO оптимизация без много познания.

 • Станимир Стоянов: Как да си направим разширение с Реакт и WP REST API

  Станимир Стоянов: Как да си направим разширение с Реакт и WP REST API

  Wordcamp Plovdiv 2019Speaker: Станимир Стоянов

  June 13, 2019 — Rеаct неслучайно е една от най-популярните javascript библиотеки в момента, с която много лесно се създават красиви и функционални интерфейси. С тази лекция се надявам да мотивирам повече хора, които създават собствени WordPress плъгини, да пробват React. Ще използвам примери от моя личен опит с тази технология и ще споделя какви проблеми съм срещнал. Лекцията е насочена към хора, които не са използвали React преди и ще даде практически съвети от къде да започнем, как да свържем React апликацията с WordPress интерфейса.

  Presentation Slides »

 • Петър Николов: WordPress стана на 16 години. А сега накъде?

  Петър Николов: WordPress стана на 16 години. А сега накъде?

  Wordcamp Plovdiv 2019Speaker: Петър Николов

  June 13, 2019 — Ретроспекция на изминалите 16 години от WordPress. Поглед в бъдещето на Платформата.

 • Petya Petkova: Бизнес и работа с клиенти

  Petya Petkova: Бизнес и работа с клиенти

  WordCamp Sofia 2018Speaker: Petya Petkova

  December 10, 2018 — Защо имплементирането на WordPress за уеб присъствието на малкия, средния, та дори и големия бизнес е най-разумното решение? Как системата би могла да повиши конверсиите и разпознаваемостта на даден бизнес? Как да управляваме вече изграден WordPress уеб сайт според нуждите на бизнеса си?

 • Nadia Zdravkova, Nikoleta Popkostadinova: Създаване и пакетиране на ефективно и ефектно съдържание за тийнейджъри – историята на Loveguide

  Nadia Zdravkova, Nikoleta Popkostadinova: Създаване и пакетиране на ефективно и ефектно съдържание за тийнейджъри – историята на Loveguide

  WordCamp Sofia 2018Speakers: Nadia Zdravkova, Nikoleta Popkostadinova

  December 10, 2018 — От 3 години Loveguide дава полезни съвети на mainstream тинйеджърите в България как да бъдат здрави и да познават телата си, как да изграждат искрени и пълноценни връзки, да отстояват границите си, да бъдат толерантни към различните и отговорни в отношенията си с околните. Имаме около 2 милиона гледания в канала ни в YouTube, 22 000 абоната и над 200 000 преглеждания на страниците ни на сайта ни, както и проведени часове в училища и различни обучения за над 5 000 деца в 40 училища в цялата страна.
  Започнахме с изчерпателен WordPress уебсайт с огромно количество информация и идеята, че съдържанието е кралят – българските тийнейджъри водят всички негативни статистики в Европа, свързани със сексуалното здраве, не защото са по-промискуитетни от връстниците си на континента (започват да правят секс на 16 – по-късно от средното за ЕС), а защото са невежи по тези теми. Учат се от порното и от митове и легенди, които разменят помежду си. Затова ние им предлагаме 100% надеждна, но и много проста, кратка, ясна, приятелски и sex-friendly поднесена информация. “Сексът е супер и всички ние искаме да го имаме в живота си по един положителен начин, но за целта правилата са:…”
  Доказахме, че съдържанието и подхода ни работят и не спираме да добавяме нови услуги и продукти, с които да достигаме още по-ефективно до още повече тийнейджъри от цялата страна.
  „Най-накрая правилната информация по правилния начин“ е еднозначно положителната обратна връзка, която получаваме от деца, родители, учители, директори на училища и лекари.
  В лекцията ни на WordCamp Sofia, в частта сreative writing, blogging and content management, искаме да разкажем за положителния си опит в създаването на атрактивно и ефективно съдържание за mainstream тийнейджърите, как успешно да достигнем до тях и изграждането на активна онлайн (и офлайн) общност за една от най-трудните възрастови групи и уроците за това.
  Ще разкажем за успешния си подход в създаването на съдържание, за разпространението и маркетирането му в подходящите канали, с подходящите инструментите и методите. За целта – колко важно е да познаваш добре аудиторията си и, за да можем да й предоставим смислено и полезно за нея съдържание.
  Ще поговорим за правилното пакетиране на послания към трудни таргет групи по теми-табу и не на последно място за това какво научихме от създаването на онлайн и офлайн общности от тийнейджъри, родители, учители и други организации.
  (Имаме и много цветни примери и истории на тинйеджъри, които ще вплетем в презентацията си, за да илюстрираме и аргументираме това, за което ще говорим.)