Language: Bulgarian/Български език

 • Petar Teodosiev: Как да си създадете подкаст достъпен през всички приложения под WordPress (безплатно)
 • Stanimir Stoyanov: Headless WordPress – или как да използваме WordPress като бекенд към собствената си уеб апликация.

  Stanimir Stoyanov: Headless WordPress – или как да използваме WordPress като бекенд към собствената си уеб апликация.

  WordCamp Sofia 2019Speaker: Stanimir Stoyanov

  August 10, 2020 — В тази лекция ще споделя моя опит как да свържем WordPress като система за управление на съдържание с друга уеб апликация, която предоставя това съдържание към крайния потребител. Примерите в лекцията ще са базирани на работата ми по проект, който използва разработена от нас javascript single page апликация, която дава бърз достъп на клиентите до стотици статии за самопомощ на няколко езика. Headless философията ни позволява да се възползваме от удобството за обновяване и добавяне на съдържание от голям брой редактори, през добре познатия им WordPress бекенд, като в същото време визуализира съдържанието във вече съществуващата апликация, която клиентите ни използват за управление на услугата си.
  Ще обърна внимание на следните теми:
  – Как да прехвърлим всичко от WordPress, през REST API, към другата апликацията. стъпки от процеса: регистриране на REST endpoint, прехвърляне на навигационни менюта, breadcrumbs, seo тагове и други
  – Как да защитим максимално обмена на данни между WordPress и другата апликация
  – Как да улесним редакторите чрез добавяне на custom fields

 • Diana Koshedzhiyska: Client Onboarding – изграждане на успешни партньорства с клиенти

  Diana Koshedzhiyska: Client Onboarding – изграждане на успешни партньорства с клиенти

  WordCamp Sofia 2019Speaker: Diana Koshedzhiyska

  August 6, 2020 — Първата стъпка към успешни отношения с нов клиент е поставянето на правилните очаквания и за двете страни. Тази лекция ще ви преведе през стъпките да идентифицирате и създадете свой собствен процес за client onboarding, за да направите комуникацията, управлението на проекти и бъдещата съвместна работа лесна с всеки нов клиент. Ще бъдат показани полезни инструменти и стъпки, чрез които да изясните какво работи за вас и как да подходите.

 • Петя Пандулева-Биковска: Как пораснах с блога си – и блогът ми с мен
 • Николай Кръстев: 15+ Мита за WordPress

  Николай Кръстев: 15+ Мита за WordPress

  Wordcamp Plovdiv 2019Speaker: Николай Кръстев

  June 26, 2019 — Чували ли сте от време на време как някои хора говорят, че WordPress е несигурна платформа, защото е с отворен код, или че е подходяща само за блог, а не за фирмени сайтове или онлайн магазини, или че е с ниско качество, тъй като е безплатна, или че не може да се оптимизира добре… С тази лекция ще развенчая тези и други митове и ще разкажа за добрите практики у нас и по света по всяка една от точките.

 • Диан Танков: WordPress поглед встрани от коденето

  Диан Танков: WordPress поглед встрани от коденето

  Wordcamp Plovdiv 2019Speaker: Диан Танков

  June 25, 2019 — През призмата на моя сборно почти 10 годишен професионален и непрофесионален опит, откакто за пръв път се запознах с WordPress, ще разкажа как може всеки, дори и да не е Developer, да се занимава с WordPress, да допринася за развитието му, да е активна част от WordPress Community-то, да започне работа в топ WordPress агенция, да помага на хората да разрешават техните WordPress казуси. Как WordPress и Community-то могат да ти дадат тласък в живота или да те изправят когато падаш? Как работата с WordPress може да бъде истинско забавление? Как да се развиваш като WordPress power user? И как работата с хора от WordPress Community-то се превръща в удоволствие.

 • Ванина Иванова: WordPress for Marketers: Whether, Why and How?

  Ванина Иванова: WordPress for Marketers: Whether, Why and How?

  Wordcamp Plovdiv 2019Speaker: Ванина Иванова

  June 25, 2019 — Ванина Иванова е убедена, че всеки маркетолог трябва да включи WordPress в арсенала си с инструменти за работа. В лекцията си тя ще ви даде осем (от много) причини да използвате платформата за маркетинговите си нужди.

 • Ismail Ismail: Accessibility - what is it?

  Ismail Ismail: Accessibility – what is it?

  Wordcamp Plovdiv 2019Speaker: Ismail Ismail

  June 25, 2019 — Достъпност … web достъпност – какво представлява и защо е нужна?

 • Николай Чочев: Как да изградим успешен онлайн магазин на WordPress

  Николай Чочев: Как да изградим успешен онлайн магазин на WordPress

  Wordcamp Plovdiv 2019Speaker: Николай Чочев

  June 13, 2019 — Ще бъдат представени основните и най-важни плъгини и стратегии, нужни за успешното изграждане на един онлайн магазин на WordPress, най-важни стъпки за маркетингово развитие на магазина, последвани с реални маркетинг примери от 10 годишния ми опит в изграждането на уеб сайтове и онлайн магазини и накрая ще се завърши с няколко бързи трика за бърза SEO оптимизация без много познания.

 • Станимир Стоянов: Как да си направим разширение с Реакт и WP REST API

  Станимир Стоянов: Как да си направим разширение с Реакт и WP REST API

  Wordcamp Plovdiv 2019Speaker: Станимир Стоянов

  June 13, 2019 — Rеаct неслучайно е една от най-популярните javascript библиотеки в момента, с която много лесно се създават красиви и функционални интерфейси. С тази лекция се надявам да мотивирам повече хора, които създават собствени WordPress плъгини, да пробват React. Ще използвам примери от моя личен опит с тази технология и ще споделя какви проблеми съм срещнал. Лекцията е насочена към хора, които не са използвали React преди и ще даде практически съвети от къде да започнем, как да свържем React апликацията с WordPress интерфейса.

  Presentation Slides »