Language: Croatian/Hrvatski

 • Borko Livić – Interview

  WordCamp Split 2016Speaker: Borko Livic

  November 12, 2017 — Borko Livić – Interview

 • Goran Seric: WordPress i visejezicnost

  WordCamp Croatia 2015Speaker: Goran Seric

  January 11, 2016 — WordPress kao platforma ne pruža podršku za višejezičnost “out of the box” ali WordPress kao ekosustav nudi nekoliko rješenja koja mogu zodovoljiti i najzahtjevnije projekte. Jedan d najvećih izazova pri izradi višejezičnog sajta na WordPress platformi je odabir odgovarajućeg rješenja. U predavanju ćemo proći kroz opcije koje se nude u WordPress ekosustavu za izradu višejezičnih sajtova ali i kroz proces koji se mora proći da bi se izradio jedan kvalitetan višejezični sajt.

 • Borko Livic: WooCommerce – dodavanje funkcionalnosti i optimizacija

  WordCamp Croatia 2015Speaker: Borko Livic

  January 10, 2016 — Najpopularniji WordPress e-commerce plugin, odnosno plugin za izradu web trgovina baziran na WordPressu je definitivno wooCommerce. Skinut približno 8 milijuna puta , aktivan na preko milijun instalacija, redovito u Top 10 WordPress pluginova (općenito).

  U svibnju 2015. godine mnoge je oduševila vijest da je kompanija Woothemes koja je autor WooCommerce-a, službeno postala dio WordPress obitelji. Naime, firma Automattic koja stoji iza servisa WordPress.com i WordPress CMS-a, kupila je WooThemes. Za pretpostaviti je da će ova akvizicija,odnosno udruživanje snaga, u bliskoj mogućnosti dovesti do toga da će pokretanje vlastitog shopa biti jednako jednostavno kao pokretanje vlastite web stranice. WooCommerce već sada “out-of-the-box” nudi podršku za naplatu putem PayPala, upravljanje zalihama, razne klase poreza, razne vrste dostave,kupone za kupnju, statistiku i sl.

  No, želje i potrebe klijenata ponekad nadmašuju osnovne funkcionalnosti plugina pa ćemo proći kroz neke od administrativnih stavki WooCommerca te vidjeti kako promjenom zadanih (defaultnih) postavki te dodavanjem raznih snippeta (komadića php kôda) možemo postići praktički sve zamislive funkcionanosti. Ovo podrazumijeva prikaz u front-endu, opcije u back-endu, sustave za naplatu kreditnih kartica(Payment gateways) i sl.

 • Zoran Ugrina: WP REST API

  WordCamp Belgrade 2015Speaker: Zoran Ugrina

  September 26, 2015 — I would like to speak about WordPress JSON API and new possibility what developer can do with WordPress. With REST API now we can easily fetch content in JSON format, but we can also much easily communicate between frontend and backend. The idea is to motivate developer to use API for creating new cool things with WordPress.