Borko Livic: WooCommerce – dodavanje funkcionalnosti i optimizacija

Continue the discussion

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Published

January 10, 2016

Najpopularniji WordPress e-commerce plugin, odnosno plugin za izradu web trgovina baziran na WordPressu je definitivno wooCommerce. Skinut približno 8 milijuna puta , aktivan na preko milijun instalacija, redovito u Top 10 WordPress pluginova (općenito).

U svibnju 2015. godine mnoge je oduševila vijest da je kompanija Woothemes koja je autor WooCommerce-a, službeno postala dio WordPress obitelji. Naime, firma Automattic koja stoji iza servisa WordPress.com i WordPress CMS-a, kupila je WooThemes. Za pretpostaviti je da će ova akvizicija,odnosno udruživanje snaga, u bliskoj mogućnosti dovesti do toga da će pokretanje vlastitog shopa biti jednako jednostavno kao pokretanje vlastite web stranice. WooCommerce već sada “out-of-the-box” nudi podršku za naplatu putem PayPala, upravljanje zalihama, razne klase poreza, razne vrste dostave,kupone za kupnju, statistiku i sl.

No, želje i potrebe klijenata ponekad nadmašuju osnovne funkcionalnosti plugina pa ćemo proći kroz neke od administrativnih stavki WooCommerca te vidjeti kako promjenom zadanih (defaultnih) postavki te dodavanjem raznih snippeta (komadića php kôda) možemo postići praktički sve zamislive funkcionanosti. Ovo podrazumijeva prikaz u front-endu, opcije u back-endu, sustave za naplatu kreditnih kartica(Payment gateways) i sl.

Rate this:

Event

WordCamp Croatia 2015 13

Speakers

Borko Livic 2

Tags

WooCommerce 215

Language

Croatian/Hrvatski 4

Download
MP4: Low, Med, High, Original
OGG: Low
Subtitles
Subtitle this video →
%d bloggers like this: