Speakers: Petya Petkova

  • Какво е необходимо, за да разработваш WordPress професионално?

    WordPress Meetup SofiaSpeaker: Petya Petkova

    January 10, 2024 — В “Какво е необходимо, за да разработваш WordPress професионално?” Петя Петкова показва ключовите стъпки и последователността, която трябва да следвате, ако искате да станете професионален разработчик на WordPress уеб сайтове.

    Петя представя необходимите познания, програмни езици и софтуер, които са важни за създаването на изцяло персонализирани WordPress уеб приложения.

  • WordPress extended: build unique websites on top of WP

    WordCamp Europe 2023Speaker: Petya Petkova

    November 18, 2023 — This talk explains how to use WordPress as a powerful foundation for creative and unique websites.

  • Анатомия на WordPress: как да създадеш собствена тема?

    WordCamp Sofia 2023Speaker: Petya Petkova

    May 14, 2023 — Целта на лекцията е да запознае участниците със анатомията на една WordPress тема, изследвайки нейните основни съставляващи компоненти – index.php, page.php, single.php, WP_Query, The Loop, както и създаването на custom post type-ове.

    Посредством няколко примера целя нагледно да предам на участниците как могат да започнат изграждане на персонална тема (било то и от готов Front-end).

    Лекцията е подходяща за хора с dev интереси към WordPress.

  • Petya Petkova: Бизнес и работа с клиенти

    WordCamp Sofia 2018Speaker: Petya Petkova

    December 10, 2018 — Защо имплементирането на WordPress за уеб присъствието на малкия, средния, та дори и големия бизнес е най-разумното решение? Как системата би могла да повиши конверсиите и разпознаваемостта на даден бизнес? Как да управляваме вече изграден WordPress уеб сайт според нуждите на бизнеса си?