Intelligentie vs intentie

Continue the discussion

Published

November 30, 2018

“Als mensheid zijn we op een bijzonder punt in de geschiedenis aangekomen. Je zou kunnen stellen dat technologisch écht alles mogelijk is, dat we écht alles kunnen maken, als we er maar tijd en geld in steken. Kort door de bocht: dit brengt een hoop verantwoordelijkheid met zich mee: veel futurologen zijn het met elkaar eens dat er een groot risico is dat één van onze volgende uitvindingen het einde van de mensheid zou kunnen betekenen…
Intelligentie komt steeds meer buiten ons te liggen. Ontwerpkeuzen worden door algoritmen gedaan. Productie laten wij over aan robots. Ik geloof dat de wereld ons hart dan ook hard nodig heeft…
Graag neem ik iedereen die zelf ontwerpt, bouwt en werkt aan of met het internet mee in een verhaal over technologie, en geef ik je een denkmodelletje waarmee je een innovatief idee of product verder kunt brengen dan ‘just because we can!’.

Rate this:

Event

WordCamp Noord-Nederland 2018 15

Speakers

Martin Kuipers 1

Tags

AI 15
Design 349

Language

Dutch/Nederlands 81

Download
MP4: Low, Med, High, Original
OGG: Low
Subtitles
Subtitle this video →
Producer
%d bloggers like this: