Niels de Blaauw: Een analyse van onderbelichte risico’s van informatielekken in WordPress

Continue the discussion

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Published

January 14, 2019

Bij zo ongeveer elke WordCamp krijgen we een aantal goedbedoelde security adviezen te horen, zoals ‘update je plugins’, ‘kies een sterk wachtwoord’ en ‘verander de standaard admin-username’. Ik analyseerde 66.000 van de grootste WordPress sites om te zien hoe goed we naar o.a. dat laatste advies luisteren. Tipje van de sluier: het kan, (en moet), beter. De volgende spreekpunten komen aan bod: – Wat kunnen we leren van de gebruikersnamen van 66.000 WordPress websites – Wat houdt het lekken van informatie in, waar wordt informatie gelekt en wat zijn de gevolgen daarvan. – Een overzicht van veelgehoorde adviezen, de reden achter deze adviezen en hoe ze effectief te implementeren. – Implicaties van deze gelekte informatie met betrekking tot privacy regelgeving als GDPR.

Presentation Slides »

Rate this:

Event

WordCamp Nijmegen 2018 19

Speakers

Niels de Blaauw 2

Tags

WordPress 351

Language

Dutch/Nederlands 70

Download
MP4: Low, Med, High
OGG: Low
Subtitles
TTML: Nederlands
Subtitle this video →
Producer
%d bloggers like this: